Zolder isoleren: kosten en werkwijze

Het isoleren van je zolder kan flink wat voordelen opleveren. Zo kun je ermee op je energierekening besparen, voorkom je diverse vocht gerelateerde problemen en ga je duurzamer wonen. Er zijn diverse manieren waarop je je zolder kunt isoleren. Kom alles te weten over hoe je een zolder het best kunt isoleren, wat de voordelen ervan zoal zijn, wat zolderisolatie gemiddeld kost en wat de verschillende methodes zijn om je zolder te isoleren in de onderstaande tekst.

Zolderisolatie en afwerken: werkwijze

zolder isolerenEen zolderisolatie wordt vaak uitgevoerd door een deskundige vakman. Het plaatsen van zolderisolatie is een specialistische en nauwkeurige klus, waarbij expertise en deskundigheid van belang is. Echter kiezen sommige mensen er ook voor om de klus zelf uit te voeren.

Wanneer je besluit om de klus van het isoleren van je zolder zelf aan te gaan is het belangrijk om bepaalde zaken in acht te nemen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je het juiste isolatiemateriaal kiest, en zorgt dat je over het juiste gereedschap beschikt. Om een isolatielaag aan te brengen in de zolder wordt over het algemeen gekozen om de kruipruimte te voorzien van isolatiemateriaal. Daarnaast kun je kiezen om het dak van de zolder te isoleren (aan de buiten- of binnenkant) en de vloer van de zolder.

⇒ Vraag nu een vrijblijvende offerte aan !

Zolderisolatie: verschillende methodes

zolderisolatieEr zijn diverse methodes om je vloer te isoleren. De meest gekozen methodes zijn het isoleren van de vloer, de muren en het dak (aan de binnen- of buitenkant).

De verschillende methodes van isolatie vergen vaak verschillende soorten isolatiemateriaal. Zo zijn de verschillende materiaalsoorten niet op elke positie te plaatsen en zijn materiaalsoorten zoals isolatieplaten niet op elke positie effectief en efficiënt. Ten slotte is een belangrijke afwerking van belang. Hiervoor kun je verschillende afwerkingen kiezen en kun je zorgen voor een naadloze afwerking. Met een goede afwerking zorg je ervoor dat er geen lucht meer door het isolatiemateriaal kan stromen en de warmte hierdoor optimaal wordt vastgehouden.

Waarom zolderisolatie?

Door een goede isolatielaag aan je zolder aan te brengen kun je flink profiteren van een verlaagde energierekening.

👉 Zo kun jaarlijkst maar liefst 800 – 1.000 m³ op je aardgas gebruik besparen, wat neerkomt op een besparing van ongeveer 500 euro.

Daarnaast brengt het isoleren van je zolder nog tal van andere voordelen met zich mee.

Een goede isolatie van je zolder zorgt ervoor dat je vochtproblemen kunt voorkomen. Koude luchtstromen vanuit buiten, kunnen minder goed je woning binnentreden en vochtvorming kan hierdoor worden voorkomen. Hierdoor wordt het algemene leefklimaat van je woning vele malen verbeterd.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Zolderisolatie: wat kost het?

zoldervloer isolerenWanneer je graag je zolder wilt isoleren is het uiteraard ook belangrijk om te weten wat zolderisolatie per m² doorgaans kost. Deze prijs per m² is echter lastig te bepalen en hangt samen met het type isolatiemateriaal dat je kiest en of je in aanmerking komt voor een isolatiepremie. Daarnaast hangen de totale kosten samen met de totale oppervlakte dat je wilt isoleren en met de methode van isolatie die je kiest.

👉Om je gehele zolder zorgvuldig te isoleren, kun je het best rekenen op een totaalprijs van ongeveer 20 tot 40 euro per m².

De totale kosten kunnen flink oplopen wanneer je een grote zolder wilt laten isoleren. Vergeet echter niet dat je op lange termijn op energiekosten zult besparen en hierdoor je investering kunt terugverdienen.

⇒ Vraag GRATIS offertes

Zolderisolatie premie

zolder isoleren met minerale wolDe overheid wil graag het verduurzamen van jouw woning stimuleren en biedt daarom diverse subsidies wanneer je beluit een deel van je woning te isoleren. Zo kun je wanneer je je zoldervloer laat isoleren in aanmerking komen voor een isolatiepremie.

Deze premie kan oplopen tot ongeveer 4,00 euro per m². Om voor deze premie in aanmerking te komen gelden echter wel enkele voorwaarden:

  • Zo moet het isolatiemateriaal dat je kiest een minimale R-waarde hebben die gelijk is aan, of groter is dan 4,50 m²K/W.
  • Ook dien je het isolatiemateriaal te laten plaatsen door een professionele technicus. De zolder isoleren en afwerken is vaak een flinke en nauwkeurige klus. Een professional kan je helpen aan een professioneel en effectief resultaat.
  • Om te kunnen genieten van de subsidie, moet je twee soorten isolatieklussen laten uitvoeren. Naast het isoleren van de zolder kan je dus best ook gelijk je gevel of de spouwmuren laten isoleren.

Soorten zolderisolatie: isolatiemateriaal

zoldervloer isolerenEr zijn diverse manieren waarop je jouw zolder kunt isoleren. Zo kun je diverse onderdelen van de zolderisolatie, zoals het dak, de vloer en de muren, en kun je kiezen uit diverse materiaalsoorten. Vaak wordt er gekozen om een zolder isoleren met PIR platen of om een zolder te isoleren met een dampscherm en kun je het beste je zoldervloer isoleren met speciale vloerisolatie zoals minerale wol of een duurzame materiaalsoort.

Zolder isoleren met PIR platen is eenvoudig en effectief. De PIR platen kunnen eenvoudig worden gelegd en bieden een goede isolatiewaarde. Je kunt een PIR platen daarnaast secuur plaatsen door zolder isoleren en afwerken met gyproc. Zolder isoleren en afwerken met gyproc is secuur en naadloos en zorgt voor een langdurige en effectieve isolatie.

Om je zolderisolatie zo zorgvuldig mogelijk aan te brengen kun je het best werken met een dampscherm. Een dampscherm zorgt ervoor dat vochtige lucht niet binnen kan dringen en je hiermee een luchtdichte afwerking aanbrengt.

Wil je graag jouw zolder isoleren en afwerken en zorgen voor een professioneel resultaat? Zorg er dan voor dat je je zorgvuldig laat informeren en persoonlijk laat adviseren en voorkom veel gemaakte installatiefouten. Vergelijk isolatiemateriaal en kijk wat het meest geschikt is voor jouw zolder.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Wat wil je laten isoleren?

2. Welk oppervlakte dient geïsoleerd te worden? (schatting)

3. Van welk bouwjaar is de woning?

4. Wanneer wil je laten isoleren?

5. Welk type gebouw is het?

6. Beschrijf je project

7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.