Krijg ik een subsidie voor mijn warmtepomp?

Met een warmtepomp kun je jouw woning verduurzamen en op lange termijn warmte opwekken op een schone en duurzame manier. Hiermee kun je zorgeloos genieten en volledig duurzaam wonen. Het installeren van een warmtepomp is echter een flinke investering. Gelukkig kun je in vele situaties in aanmerking komen voor een subsidie. Hiermee wordt de installatie van een warmtepomp nog aantrekkelijker. Kom alles te weten over deze subsidie, wat zoal de voorwaarden hieraan zijn en lees daarnaast meer over de energiebespaarlening van de warmtepomp.

Subsidie warmtepomp: wat kan je verwachten?

subsidies verduurzamen

We kunnen er tegenwoordig niet meer onderuit, we moeten duurzaam gaan leven om zo de toegenomen klimaatsveranderingen te minimaliseren en ons leefklimaat te verbeteren. Om het verduurzamen van je woning wat te vereenvoudigen, helpt de overheid en diverse gemeentes je graag een handje. Zo zijn er tal van subsidies waarvoor je in aanmerking komt wanneer je een aanpassing aan je woning aanbrengt om duurzaam wonen mogelijk te maken. Ook voor de installatie van een warmtepomp geldt er de mogelijkheid voor een subsidie en kun je onder bepaalde voorwaarden een subsidie warmtepomp aanvragen.

Het uiteindelijke subsidiebedrag dat je terug kunt vragen voor de installatie van een warmtepomp is afhankelijk van het type systeem dat je laat installeren. Voor de meeste systemen kun je in aanmerking komen voor de landelijke ISDE-subsidie.

👉 Deze subsidie kan oplopen tot een flink aandeel van het aanschafbedrag, en schommelen ongeveer tussen een bedrag van € 500 en € 2.500.

In sommige gevallen kan de subsidie zelfs tot een vergoeding van vrijwel de helft van de totale installatiekosten oplopen.

👉 Zo kun je bijvoorbeeld bij een hybride warmtepomp van rond de €4.000 inclusief installatiekosten een subsidie aanvragen en maar liefst €1.700 subsidie ontvangen.

Hoe hoog de subsidie voor jouw situatie zal zijn is dus afhankelijk van diverse factoren en voorwaarden.

Ten slotte is er een speciaal subsidiebedrag wanneer je een all-electric warmtepomp laat installeren. Dit is een pomp waarbij warmte voor de woning en warm water geleverd wordt via de pomp. Voor de installatie van dit systeem gelden hogere subsidiebedragen gezien het vermogen van deze systemen een stuk hoger ligt. Echter is het totale aankoopbedrag van deze systemen helaas ook vaak een stuk hoger.

⇒ Vraag nu een vrijblijvende offerte aan !

Voorwaarden subsidie warmtepomp

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, zijn er enkele voorwaarden waaraan je dient te voldoen. Zo dient de warmtepomp die je wilt laten installeren te voldoen aan diverse voorwaarden en dient deze op de lijst van geschikte warmtepompen te staan. Bekijk voordat je een warmtepomp aanschaft dus of deze op de lijst van geschikte warmtepompen staat die de overheid heeft samengesteld.

  • De pomp dient nieuw te zijn
  • De warmtepomp moet worden geĂŻnstalleerd door een professionele technicus. Dit dien je aan te kunnen tonen.
  • De subsidie dient binnen 6 maanden aangevraagd te worden en moet in Nederland worden geĂŻnstalleerd.
  • De pomp dient een etiket, een productkaart en technische documentatie te bevatten en moet een vermogen van maximaal 70 kW hebben.

Daarnaast mag de pomp niet binnen een jaar verwijderd worden en dient de pomp geĂŻnstalleerd te worden in een nieuwbouwwoning. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet kun je de aanvraag voor de subsidie aanvragen. Je kunt de subsidie warmtepomp aanvragen via de website van de Rijksoverheid. Hiervoor dien je te beschikken over persoonlijke DigiD inloggegevens.

Wat is de investeringssubsidie duurzame energie

besparen op duurzame energieMet de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wil de overheid burgers en zakelijke gebruikers tegemoetkomen met hun investeringen in duurzame aanpassingen aan hun woning, zoals de installatie van zonneboilers en warmtepompen. Hiermee wordt de installatie van een warmtepomp een stuk aantrekkelijker en zijn de systemen voor veel meer mensen toegankelijk.

De ISDE stimuleert huishoudens en bedrijven hiermee om minder gebruik te maken van schadelijke energiebronnen, zoals gas en over te stappen op duurzame warmte. Het doel hiervan is om de CO2-uitstoot te verminderen en daarmee het milieu zo veel mogelijk te ontlasten.

Sinds de invoering van de ISDE subsidie hebben al tal van huishoudens en bedrijven gebruikt gemaakt van deze regeling. Zo zijn er in de eerste helft van het jaar al maar liefst 17.732 aanvragen gedaan. De regeling zou oorspronkelijk slechts tot het einde van het jaar gelden maar in het Klimaatakkoord is naar voren gekomen dat de regeling verlengt zal worden en minstens tot 2030 zal gelden.

Vanaf 1 januari 2021 breidt de ISDE uit: je kan dan ook subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen en de aansluiting op het warmtenet. Zo komt de subsidie de Klimaatdoelstellingen nog meer tegemoet. Voorwaarde voor de isolatiemaatregelen is wel dat je minstens twee typen isolatiemaatregelen moet ondernemen of dat je Ă©Ă©n isolatiemaatregel laat uitvoeren in combinatie met de installatie van een warmtepomp, een zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet.

Energiebespaarlening warmtepomp

Energiebesparende aanpassingen zijn een flinke investering en zijn daarom niet voor iedereen even toegankelijk. Gelukkig is er daarom de energiebespaarlening, waardoor je eenvoudig een groot bedrag kunt lenen om een energiebesparende investering te maken. Zo kun je naast de gunstige investeringssubsidie ook in aanmerking komen voor een energiebespaarlening voor een warmtepomp of een andere duurzame aanpassing aan je woning.

👉 Met deze lening kun je heel gunstig een energiebesparende maatregelen laten uitvoeren, zonder hier een flinke investering voor te hoeven doen.

Met deze lening kun je vervolgens direct profiteren van gunstige maandelijkse energiekosten en kun je de investering binnen een loopjaar van 10, 15, 20 of zelfs 30 jaar terugbetalen. De gehanteerde rente die voor deze lening geldt, staat gedurende de gehele looptijd vast.

De energiebespaarlening is speciaal voor appartementencomplexen en is toegankelijk voor een appartementencomplex dat ten minste uit tenminste 8 wooneenheden bestaat. Het doel van deze lening is om het wooncomfort van de bewoners te verbeteren en tegelijkertijd te zorgen voor duurzame warmte en het ontlasten van het milieu. De lening kan op basis van maandannuïteit worden afgelost en biedt de mogelijkheid om een bedrag van maximaal € 65.000 te lenen per appartement.

Beschik je over een appartementencomplex en wil je deze graag verduurzamen? Vraag dan lening aan voor het installeren van duurzame aanpassingen aan je appartementencomplex.

Verduurzamen? Vergelijk offertes

Ontdek hoeveel de installatie van een warmtepomp jou zal kosten. Vergelijk eenvoudig en gratis de prijzen van verschillende specialisten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waarvoor heb je de warmtepomp nodig?
2*. Welke installatie heb je momenteel?
3*. Wanneer wil je de warmtepomp plaatsen?
4. Beschrijf je project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.